Intretinerea pardoselilor si confectiilor din profile WPC

24.10.2022
De :S G
Vizualizări: 680

Cateva reguli simple pentru intretinerea constructiilor din lemn compozit WPC

   Lemnul compozit WPC este tot mai frecvent folosit pentru amenajarea spatiilor din exterior, in mare parte pentru confectionarea pardoselilor (deck sau decking) atat in mediul rezidential cat si cel comercial, de bussines. Datorita avantajelor sale in comparatie cu alte materiale, este o solutie stilata, inovativa si durabila. 
Fiind un material folosit in spatiile exterioare, profilele WPC sunt expuse acumularii de murdarie: noroi, frunze si alte materiale organice, iar pentru a asigura o durata lunga de viata si a beneficia de garantia producatorului, necesita o intretinere corespunzatoare.
   Profilele de Lemn compozit (WPC) sunt simple de intretinut. Acestea nu necesita conservare, impregnare, uleiere sau vopsire. Pe perioada depozitarii, aveti grija sa amplasati profilele pe o suprafata plana, aerisita, ferita de umezeala si raze solare. In primele doua-sase luni de la montaj, in functie de gradul de expunere la lumina, scandura se va deschide la culoare din cauza radiatiei solare, inainte sa ajunga la culoarea finala. Acesta este un fenomen natural, nu reprezinta un defect de fabricatie si se datoreaza liginiei din faina de lemn, constituentul principal al scandurii de wpc.
Pentru a va bucura cat mai mult timp de constructia Dvs din WPC, fie gard, parapet, dar cu atat mai mult pardoseala (deck), care suporta un grad mai mare de impact, este necesar sa respectati cateva reguli simple de intretinere:

 
  • Pastrati deck-ul curat, maturand-ul periodic. Daca modelul de WPC folosit are striatii, aveti grija sa curatati lamelele inlaturand murdaria pe toata lungimea profilelor.
  • Spalati constructia din WPC cu jet de apa. Distanta de aplicare a jetului de apa sa fie de cca 30 cm. Daca nu prezinta pete de grasime, nu este necesar sa folositi detergenti.

    ! Pentru constructiile din WPC de utilitate casnica, este recomndat sa spalati de cel putin 2 ori pe an. 

    !! In cazul teraselor comerciale, cu trafic intens si expunere la murdarie cu continut de grasimi, este necesara spalarea frecventa pentru a evita absorbtia grasimii in profil si uscarea acesteia. Pentru curatarea petelor puteti folosi apa calda cu detergenti care nu contin acizi. Curatati folosind o perie cu peri de plastic. Retineti ca, in cazul deck-ului cu finisaj periat, acesta are ungrad de absorbtie. De aceea, recomandam intervenirea pentru inlaturarea petelor imediat ce au fost observate. Puteti folosi un burete abraziv. 

  • Evitati expunerea constructiilor din WPC la surse directe sau indirecte de foc, cum ar fi gratarele, semineele. Acestea pot deteriora iremediabil profilul WPC.
  • Iarna, pentru a pastra proprietatile anti-alunecare a deck-ului WPC, va recomandam sa indepartati periodic murdaria, zapada si gheata. Folositi o perie, o lopata din plastic sau cauciuc. Evitati insa instrumentele din metal pentru a evita deteriorarea mecanica. Nu folositi sarea sau alte materiale corozive pentru a topi gheata. Puteti folosi in schimb clorura de calciu. Curatati periodic cu apa curata fara detergenti, atunci cand nu exista pericol de inghet.
     

 

Pentru alte informatii si recomandari pentru montarea profilelor WPC, nu ezitati sa ne contactati! 
 

Tel. +40 740 328 584

Postări recente

Descoperă Lemnul compozit WPC 3.02.2022

Descoperă Lemnul compozit WPC

Mai mult despre ...
Montarea profilelor WPC 4.02.2022

Montarea profilelor WPC

Mai mult despre ...
Luni - Vineri: : 08:30 - 17:30
Județ Dâmbovița, Calea Dârzei II, nr. 235, s. Mănăstirea, Crevedia