Descoperă Lemnul compozit WPC

3.02.2022
De :S G
Vizualizări: 1735

Ce este Lemnul Compozit (WPC)?

Lemnul compozit sau Wood Plastic Compozit (WPC) este un material compus din fibre lemnoase, adică deșeurile generate în urma proceselor de producție cu lemnul, în amestec cu materiale plastice reciclate. Sunt adăugați aditivi, cum ar fi coloranți, agenți de întărire și lubrifianți. Astfel, în urma presării la temperaturi ridicate devine un material ce poate fi manipulat și prelucrat cu ușurință pentru o varietate de utilizări.

Lemnul compozit se face remarcat datorită faptului că este un material prietenos cu mediul, realizat 100% din materiale regenerabile, rumeguș și plastic reciclat, astfel devine un produs sustenabil, care vine să susțină eforturile globale de utilizare rațională a resurselor naturale.

Avantajele Lemnului Compozit (WPC) 

Datorită compoziției sale, Lemnul Compozit WPC prezintă o serie de avantaje și beneficii, care îl recomandă ca fiind o substituție remarcabilă a lemnului clasic.

      

Este un material ecologic care nu emite gaze toxice și nu poluează, fiind reciclabil. Construcțiile din WPC rezistă la umiditate și nu fac mucegai. Lemnul compozit este stabilizat la radiaţii ultraviolete, nu poate fi afectat de insecte, și este rezistent variațiilor de temperaturi. Nu necesită vopsire și/sau lăcuire periodică, iar cheltuielile de mentenanță sunt minime. Chiar și un începător în domeniul construcțiilor va face față lucrărilor de montare a profilelor WPC, urmând câteva recomandări simple.

Postări recente

Montarea profilelor WPC 4.02.2022

Montarea profilelor WPC

Mai mult despre ...
Intretinerea pardoselilor si confectiilor din profile WPC24.10.2022

Intretinerea pardoselilor si confectiilor din profile WPC

Mai mult despre ...
Luni - Vineri: : 08:30 - 17:30
Județ Dâmbovița, Calea Dârzei II, nr. 235, s. Mănăstirea, Crevedia